Припинення діяльності Підприємства

Припинення діяльності Підприємства

  1. Діяльність Підприємства припиняється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) або ліквідації.

  2. Реорганізація Підприємства здійснюється за рішенням засновника. У разі реорганізації Підприємства його права та обов'язки переходять до правонаступників.

  3. Підприємство ліквідується:

      а) за рішенням засновника;

      б) на підставі рішення суду або арбітражного суду за поданням органів, що контролюють діяльність Підприємства, у разі систематичного або грубого порушення ним законодавства;

      в) на підставі рішення арбітражного суду в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

  4. Ліквідація Підприємства провадиться призначеною засновником або уповноваженим ним органом ліквідаційною комісією.

    З дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження з управління Підприємством. Ліквідаційна комісія у триденний термін з моменту її призначення публікує в одному з офіційних друкованих засобів масової інформації повідомлення про ліквідацію Підприємства із зазначенням терміну подачі кредиторами своїх претензій, оцінює наявне майно Підприємства, виявляє її дебіторів і кредиторів та розраховується з ними, вживає заходів до сплати боргів Підприємства перед третіми особами, складає ліквідаційний баланс і подає його засновнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію.

  5. Ліквідаційна комісія несе відповідальність за шкоду, заподіяну нею Підприємству та третім особам, відповідно до законодавства.

  6. Ліквідація Підприємства вважається завершеною, а Підприємство таким, що припинило свою діяльність, з моменту внесення запису про ліквідацію Підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств, установ і організацій.